Lekkere recepten

Kip is een veelzijdig stukje vlees. En ook bij de producten van Volwaard heeft u een ruime keuze. Of u nu kiest voor een gemakkelijke schotel met kipfilet, de malse kippenbout of de hele kip met braadzak en kruiden, u maakt 't met Volwaard.

Winterse stoofschotel met Volwaard drumsticks (4 personen)
Boodschappenlijstje:
- 8 Volwaard drumsticks
- 2,5 dl. rosÚ
- 300 gr. kleingesneden worteltjes
- kipkruiden
- tijm
- 1 ui, fijngesneden
- laurierpoeder (1 theelepel)
- knoflook (2 teentjes)
- 1 theelepel Worcestershiresaus
- olie om te bakken

Klaarmaken (45 minuten):
Bestrooi de kip met de kruiden. Verwarm boter met olie in de pan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de groenten, de kruiden, de Worcestershiresaus en de rosÚ toe. Plaats de deksel schuin op de pan en stoof de kip in ongeveer 30 minuten gaar. Regelmatig keren. Haal de kip uit de pan en kook het vocht even in (op hoog vuur verdampt het vocht). Lekker met gemengde salade en gekookte rijst.

,
Gevulde Volwaard kipfilet met katenspek en kaas
(4 personen)
Boodschappenlijstje:
- 3 Volwaard kipfilets
- 1 ons katenspek
- 1 ons kaas
- margarine
- cocktailprikkers
- kipkruiden
- olie
Klaarmaken (15 minuten)
Snijd de kipfilets in en vul deze naar smaak met de katenspek en de kaas (1 Ó 2 plakjes per soort per kipfilet). Steek de kip vast met de cocktailprikkers. Bestrooien met kipkruiden. Verwarm vervolgens de olie met de boter in de pan (u kunt het vlees dan sneller dichtschroeien). Bak hierin de kip goudbruin en gaar. Lekker met gekookte sperzieboontjes en gebakken aardappelen.
,